"火車阿叔"... 繼"巴士阿叔"後的另一位阿叔

時事新聞報導之討論
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

"火車阿叔"... 繼"巴士阿叔"後的另一位阿叔

Postby beaniebean » Sat Apr 25, 2009 1:36 am

24/4(五)頭條日報有一篇新聞, 標題是"「火車阿叔」罵細路被轟":
"「巴士阿叔」的出位言論深入民心,近日網上又熱傳一段「火車阿叔」短片。片中阿叔被指因看見鄰座小童咳嗽而無遮掩,便對小童破口大罵,更一度發惡將玩具擲向對方,惹來其他乘客不滿,該名阿叔最後邊示範咳嗽的「正確禮儀」一邊「爆粗」,旁邊乘客側目,網民則炮轟。....."

Source: http://www.hkheadline.com/dailynews/con ... /76835.asp

我已看過那段片, 內裡充滿XYZ, 阿叔真係好火... 如有興趣看的話, 該篇文竟內有嗰條Youtube既link.

唉, 又一惡人例子.

下次有類似啲咁既情況, 我身為路人豆會第一時間閃離現場, 事關被人攝咗入鏡頭, 上載到youtube就真係no good. :(

beaniebean

Re: "火車阿叔"... 繼"巴士阿叔"後的另一位阿叔

Postby beaniebean » Sat Apr 25, 2009 1:40 am

最高領導人, 我懷疑自己Short 咗 :shock: ... 竟然post錯篇文章係呢樹, 其實我係想post係"新聞熱話"內.

請問可否幫我post呢篇文章去"新聞熱話"呢?

唔該唒~ :mrgreen:

willy
Knight-Captain 上尉騎士
Knight-Captain 上尉騎士

Postby willy » Sat Apr 25, 2009 2:16 am

已將主題移動至正確版面. 建議這位會員早睡早起以保持頭腦清醒.

beaniebean

Postby beaniebean » Sat Apr 25, 2009 2:37 am

嘩, 我已睇到喇, 駛唔駛用紅色字咁sharp 呀~~

哈哈哈哈, 多謝最高領導人既寶貴建議.

(肥Bean: 最高領導人, 咁你都要早睡早起呀.)
(最高領導人: 我一向頭腦都好清醒, 請你顧掂你自己先算喇.)