甘乃威女助理突然再發難 二千字桃色聲明大控訴

時事新聞報導之討論
willy
Knight-Captain 上尉騎士
Knight-Captain 上尉騎士

甘乃威女助理突然再發難 二千字桃色聲明大控訴

Postby willy » Fri Dec 04, 2009 12:17 pm

佢唔係收咗錢, 又話唔想攪大件事嗎? 重乜突然又殺出來玩野. 看來甘仔呢15萬涷過水.

我個人唔會好同情個呢個女子. 如果係咁受屈, 甘仔比錢佢, 應該咁唔收, 重要大大聲同甘仔講: "你估你比幾個臭錢就可以賣我貞潔嗎 ? 我死都要去包青天大人果度告你!"

"【本報訊】「由始至終我只做了一件事,就是拒絕一個有妻女、一個在建制有位置的政客、我的上司──甘乃威。」立法會議員甘乃威求愛不遂事件漸告平息之際,女主角王麗珠昨突然發難,首次表露身份,發表聲明大控訴,以近 2,000字披露甘乃威求愛不遂的經過,為事件再掀高潮。..."

Source: http://hk.apple.nextmedia.com/template/ ... d=13488402

beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

Re: 甘乃威女助理突然再發難 二千字桃色聲明大控訴

Postby beaniebean » Sat Dec 05, 2009 12:25 am

真係火... 啱啱好有心機寫完呢篇msg... 唔知發生乜嘢事, 呢個版面close咗, 無哂啲心血 :cry: :cry: :cry:

宜家好唔得閒, 無mood再寫多次... 浪費哂我啲心機, 火爆!!! :evil: :evil: :evil:

有心機先再寫過... :( :( :(

beaniebean

Re: 甘乃威女助理突然再發難 二千字桃色聲明大控訴

Postby beaniebean » Sat Dec 05, 2009 1:19 am

費事隔咗幾日唔記得咗... 都係趁宜家仲有記憶就再寫多次.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
唔... 最高領導人既意見係... 女當事人收咗錢, 且早前話過唔想搞大件事, 但又會突然間出聲明?

而我既著眼論點係... 假若女當事人講既嘢屬實, 咁即係男當事人為求自保而對著廣大市民劈大眼講大話, 咁真係好厚面皮. (請注意, 我只是說"假若", 呢事件既真相只有佢哋自己先知.)

己婚男士追求未婚或已婚女士, 港聞版或八卦新聞都常有報導, 情況可能只是冰山一角. 但如是政客的話, 就更加要三思而後行, 否則, 好大機會身敗名裂, 成為被人唾罵的衰人.

呢單係羅生門事件. 女當事人話係咁, 而男當事人就話唔係, 反話女當事人誤解佢既意思, 而其他當事人就好像為了顧存所謂既大局而講說話.

我有時懷疑... 乜人與人之間既溝通真係存有咁多誤解既咩?

不過, 我在今年對呢點都有強烈感受, 事關與個別人仕對話真係雞同鴨講. 有見及此, 我覺得最好的解決方法係... 面對住啲溝通唔到既人, 就無必要再溝通下去(即係"零"溝通), 咁自然會大大減低誤解既情況發生, 且可避免對方有藉口反話你講嘢有問題.

兩個能言善辯既政客, 一個前新聞主播(後改行為政客助理, 為政客撰寫講稿及協助處理政客的日常事務)... 照道理, 佢哋既語言及理解能力都相當強, 但都會有咁既情況發生. 奇 ~

“好感”呢個字, 俾佢哋搞到可圈可點... 疑點重重, 要令人覺得合理都好有難度bor.