7.5級地震

電影和音樂相關訊息討論
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

7.5級地震

Postby beaniebean » Sat Nov 04, 2006 11:46 pm

Pot, 今日睇"翡翠歌星賀台慶"時, 甄妮姐姐有做嘉賓。唔知你有無睇? 佢唱既第一首歌就係"7.5級地震"。你之前曾經話過唱K時, 好鐘意唱呢首歌, 但我未聽過, 所以唔知係乜東東。今日終於親耳聽到喇!!

你知唔知呢首歌真係好難係網上面揾?我最後click咗三四十版web page先至俾我係個大陸網站揾到呢首歌, 最後由頭到尾試聽咗一次。

呢首歌既開頭有啲好勁既音樂, 之後甄妮姐姐就好有節拍係到唱... 唱... 唱...

果然, 呢首歌係有啲地震既感覺。 :D

potassium
Sergeant Major 士官長
Sergeant Major 士官長

Postby potassium » Sun Nov 05, 2006 1:55 am

哈哈哈哈!傻婆!你竟然記得我去K會唱「七級半地震」!?

哈哈哈!我頭先都有「聽」TVB!不過冇親眼睇,唔知阿Jenny (甄妮洋名) 有冇扒喺張枱唱呢?相傳當日嘅MV,佢好似唔知喺枱定地下係咁碌住唱架!呢啲經典金曲,真係要問willy呢啲上一輩嘅前輩至有印象,haha!

等我唱返兩句過你聽啦~~~~~
「七級半地震~~~ 沙粒有淚印~~~ 火山也亂噴~~~~~」

下次去K記住點!

beaniebean

Postby beaniebean » Sun Nov 05, 2006 2:35 am

甄妮姐姐淨係企係度唱咋。好可惜, 你講嗰啲咁震撼既台風見唔到。

噢, 原來係一首經典金曲。真係失禮哂, 我之前未聽過。不過, 你既推介應該係好嘢嚟。我下次唱K一定會點呢首歌。

好. 跟你唱番幾句先至得。「七級半地震~~~ 沙粒有淚印~~~ 火山也亂噴~~~~~」