黃金甲

電影和音樂相關訊息討論
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

黃金甲

Postby beaniebean » Mon Dec 11, 2006 12:17 am

星期六買咗呢隻姐倫新出既碟, 內有1本小冊子(印有姐倫係套戲既劇照), 1隻3吋CD同1隻DVD。CD只有2首歌, 就係"黄金甲"同"菊花台(鋼琴演奏版)"。DVD主要有上隻碟"依然范特西"既所有歌再加上"黃金甲"既MV。

其中:
1) 黃金甲 – 姐倫係MV幾有型, 因為未見過佢束起啲頭髮
2) 聽媽媽的話 – MV尾段有姐倫既BB及童年相, 仲有埋佢阿媽既合照, 佢哋好似餅印, 而姐倫細個既樣同宜家好鬼似。另外, 佢既動作配合起啲歌詞好得意。
3) 本草綱目 – 啲舞跳得好型, 仲有翻版貞子同彊屍出現。
4) 退後 – SHE既Hebe做MV既女主角

Pot, 早前你講過淨係鐘意聽佢既歌, 但其他既嘢就無興趣。唔知你會唔會買呢隻碟呢?

potassium
Sergeant Major 士官長
Sergeant Major 士官長

Postby potassium » Mon Dec 11, 2006 1:29 am

haha .... 唔買
窮~~~
:shock:

beaniebean

Postby beaniebean » Sat Dec 16, 2006 12:56 am

Pot, 我都好窮。

1月頭要接收一個gigantic red bomb, 我將會俾我有生之嚟最重手既人情, 係$X,000。(哈哈, 對好多人嚟講可能係小數目。)

因為呢個bomb, 我有個好耐無返HK既屋企人會返嚟, 所以我要一盡地主之誼帶佢四圍去hea。

唉, 我費事失禮人, 都要執吓個頹廢look。

上述要做既嘢全部同$有關。不過. 係開心既事, 無所謂啦!!!