最新紀錄 (截至4/11/06)

無無聊, 吹下水先
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

最新紀錄 (截至4/11/06)

Postby beaniebean » Sun Nov 05, 2006 12:10 am

今日上嚟一睇, 竟然發現有個最新紀錄。登...登...登...就係最高線上人數有14人, 發生既時間係2006年11月4日下午11:09。

不過, 呢個究竟係一個喜訊定係一個危機既警號呢?

如果係喜訊既話, 即係多咗人嚟呢樹, 咁即係會熱鬧啲。如果係既話, 我希望大家可以多多益善, 少少無拘。我唔係講緊捐款, 而係歡迎大家入嚟join埋一份。

如果係危機既警號, 即可能有啲網絡壞人對呢個網站虎視眈眈, 唔知想搞啲乜東東。

好, 報告完畢。

potassium
Sergeant Major 士官長
Sergeant Major 士官長

Postby potassium » Sun Nov 05, 2006 1:58 am

傻女 (今次唔叫傻豬,因為冇新意喇),weweweb點會一次過咁多人吖,連game room都未試過啦!

我就話係個counter short咗咋,邊度會有人對呢個網站虎視眈眈至得假~~~ Willy可~~~~

beaniebean

Postby beaniebean » Sun Nov 05, 2006 5:58 pm

又short 咗?! 原來今次既最高上線人數紀錄只不過係“海市辰樓”既現象。

唉, 我尋日先講話唔會咁多事, 對呢個網站既嘢唔發表咁多意見。Pot, 所以我只能細細聲同你講吓我近期既發現。Shuhhhhhhh!!!

我最近先知原來係入game room既網頁上面, 有個位置可以知道當時有幾多人同時online。但我有時發現實際上係有所出入, 情況如下:
1) 佢顯示無人既時候, 點知有人。
2) 佢顯示有好多人既時候, 點知好少人。

我只能用“陰差陽錯”嚟解釋呢個情況, 意思即係當我log in時, 咁啱有其他會員同時log in或log out。

不過, 據網主既統計數據, weweweb係有high availability。一定要信架!!