熱烈歡迎 Bobo 加入討論區 ~~~

無無聊, 吹下水先
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

熱烈歡迎 Bobo 加入討論區 ~~~

Postby beaniebean » Sun Nov 23, 2008 2:39 am

看見Bobo加入forum, 老實說, 真的很高興.

曾幾何時, 我會嘗試誠邀其他會員入forum講嘢, 但後期我都放棄咗...

但近期見Dog、Wayway同Bobo都相繼加入forum, 呢樹頓時出現一番新景象.

係weweweb有一句潮語"nouse", 而佢既始創人就係Bobo, 而呢個字係字典找不到, 但其意思卻有特別既神髓...

嘿嘿嘿, 一聽到 "nouse bean", 我就知係Bobo同我say hello. 我其實鐘意Bobo叫我做nouse bean多過yesuse bean, 事關話人nouse先係佢獨有既作風. :mrgreen:

wayway
Sergeant Major 士官長
Sergeant Major 士官長

Re: 熱烈歡迎 Bobo 加入討論區 ~~~

Postby wayway » Sun Nov 23, 2008 4:37 pm

「扁荳」, 我發覺其實只要有人肯同您傾計 , 您都會熱烈回答, 加上好多美言, 樹上的雀仔幾忙都會飛落黎回應下您 (好似廣告的可愛教主一樣--------口甜舌滑)。以這樣的性格,在weweweb 是最合適不過, 因為會員人數不多, 留言亦不多, 如果有另一個會員出 post 比您更多的話,您晨咁早就 ''burnt out' 左。不過我知道 bobo 每天可以 send 30 個posts 的。 :lol: :lol:

-------------------------------------------------------
虞美人       (宋) 蔣捷
少年聽雨歌樓上
紅燭昏羅帳
壯年聽雨客舟中
江闊雲低斷雁叫西風

而今聽雨僧廬下
鬢已星星也
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

beaniebean

Re: 熱烈歡迎 Bobo 加入討論區 ~~~

Postby beaniebean » Sun Nov 23, 2008 11:50 pm

嘿嘿嘿... 有無咁誇?? 我份人好老實, 通常都直話直說, 不過間唔中講嘢會誇張咗少少啫...

Bobo一日之內會寫30個msg... 咁勁?! 咁我就要拭目以待喇... 竟然有人咁鐘意post msg, 實在太好了.

威威叻成日都post啲勁嘢... 呢首<<虞美人>>一定係出名作品, 等我遲啲有空會好好去研究一吓, 提昇我既中文水平.