一個怪怪的SMS

無無聊, 吹下水先
willy
Knight-Captain 上尉騎士
Knight-Captain 上尉騎士

一個怪怪的SMS

Postby willy » Thu Jan 01, 2009 8:45 pm

剛午睡起來, 看到一個SMS內容如下:

"爸媽我的錢被偷, 請速到人民幣找換店匯壹萬元到我廣東(工商銀行)的卡上622202200800834437x阮x洲我嚴重感冒請快".

吓, 乜我阿爸阿媽幾時上咗大陸? 佢地好似係我訓教前佢地重係香港架.....

再看清楚一點好似唔係話緊佢地, 而係講緊我個仔.......噢有點神智不清, 究竟個SMS講乜?

最後我終於明白, 佢係打錯電話.

potassium
Sergeant Major 士官長
Sergeant Major 士官長

Re: 一個怪怪的SMS

Postby potassium » Fri Jan 02, 2009 1:09 am

嘩,出到sms嚟扼錢?好容易trace倒個bor,好彩我爹娘連sms都唔識開嘅啫

beaniebean
Knight-Champion 一等騎士
Knight-Champion 一等騎士

Re: 一個怪怪的SMS

Postby beaniebean » Sat Jan 03, 2009 1:15 pm

嘩... Willy 呢篇msg講到佢好似有個仔咁... 很貪心的的Bean開始有一個很奸的念頭, 就係趁新年快到, 把握呢個時機問定Willy留番一封利是派俾我.

(Willy: 我安排利是的數量是係預到啱啱好, 不會多出的. Bean, 你咁大個人, 唔好打我啲利是既主意了.)
(Bean: :( ... 雖然無利是收, 但我係新年時都會同你係game room拜年既... :mrgreen: )