忙到失魂而引致的罰款

無無聊, 吹下水先
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

忙到失魂而引致的罰款

Postby beaniebean » Thu Dec 10, 2009 11:14 pm

早排好忙, 個腦只是想某件事快啲完成, 盡快逃離苦海中.

諗番轉頭, 嗰排真係忙到失魂, 忘了交咭數(一千多元)數天, 竟然招致了嚴重損失, 罰款是本金約20%. 我最初只是估要罰百多元. 啱啱收到statement, 點知甘成咁.... 鳴嗚鳴~~~~~ :cry: :cry: :cry: 好肉痛!!!

以我用信用咭咁耐之來, 今次是第二次罰款. 由此可見, 今舖真係忙到魂魄都唔齊. 苦!

我還是快啲一次過搞哂啲自動轉賬, 實在唔想再有下次. 我嗰腦開始退化, 真係記唔到咁多嘢. :( :( :(

potassium
Sergeant Major 士官長
Sergeant Major 士官長

Re: 忙到失魂而引致的罰款

Postby potassium » Sat Dec 12, 2009 1:13 am

可以打去叫佢waive架喎

beaniebean

Re: 忙到失魂而引致的罰款

Postby beaniebean » Sat Dec 12, 2009 2:24 am

我呢篇文章可說很無聊, 對好多人來說, 只是一樁超級小事嚟... 只不過因自己一時無記性而破財而有點自責.

難得收到Pot 妹的回應, 實感高興.

係呀, 我寫完呢篇文章後, 突然諗起上網search吓啲人有無成功waive既個案... 結果是有啲人話得, 有啲人話唔得, 佢哋話好睇個CS點做.

不過, 為咗可以唔駛破財, 我會打電話去試吓架喇. :)