好疲累...

無無聊, 吹下水先
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

好疲累...

Postby beaniebean » Thu May 31, 2007 1:46 am

唉 ................

唉 ................ 唉.................

唉 ................ 唉 ................. 唉 .....................

今日連續工作超過12小時... 聽了很多電話 ... 覆了很多電郵...打keyboard打到隻手好痛... 睇電郵睇到眼矇... 太多ad hoc 既嘢要去做...

營營役役既生活, 不知是好是壞?

幾羨慕啲有料既freelance, 可以好有彈性去工作。

幾羨慕啲半退休既人仕, 可以工作有時, 歡樂有時, 比其他人提早享受人生。

每週至少有1日既來回車程需時4個鐘, 車上既我係完全昏迷, 靈魂好似飄走咗...

雖然好忙, 但感覺比以前好...

要去瞓...

不知Pot妹是否忙到爆炸, 還是聽咗Willy既意見去咗退休... 好耐無見到佢既踪影...
Last edited by beaniebean on Mon Jul 23, 2007 10:34 pm, edited 1 time in total.

willy
Knight-Captain 上尉騎士

Postby willy » Thu May 31, 2007 9:29 pm

看了bean的的文章, 總覺她得雖然辛勞, 但是感覺比以前好.

其實我們能珍惜眼前的, 這已是很不錯了. 所為你睇人好, 人睇你好.

果d半退休既人仕, 瞓到成12點先起身, 常整天睇電視, 睇都睇到眼矇. 平時真係唔知有乜嘢要去做. 最慘係冇工開果時, 今日唔知'聽'日事, 對生活感到憂慮.

唉 ................

唉 ................ 唉.................

唉 ................ 唉 ................. 唉 .....................

阿pot唔係去左隱居, 佢日日都有MSN, 不過佢有改名狂, 日日一新名, 好有新意. 你幾時開番個MSN咪可以同佢吹下水.

beaniebean

Postby beaniebean » Fri Jun 01, 2007 12:33 am

Willy, 你傻咗咩? 係度學我"唉"聲嘆氣。你駛乜"唉"呀!?

女生既心態...係五時花六時變... 所以, Pot妹成日改名係唔出奇既。我都想開番個MSN, 不過真係未有時間去研究(其實背後既原因係一個字..."懶")。真想知道Pot妹既新名有幾型。

又再.................唉....................唉....................唉.................

因為, 我宜家要開工喇, 睇嚟2點先至有得瞓。明天要6點半起身繼續上路去, 來回途中又可以昏睡。

一開會就三四個鐘, 真是令人昏迷。但我卻是最要打醒十二分精神既人, 因為我是負責寫minutes。所以, 當開會期間非常想zzz既時候, 真想搵把刀仔"拮"下自己既大脾, 希望精神為之一振。

willy

Postby willy » Fri Jun 01, 2007 1:37 pm

一開會就三四個鐘既會, 一般都係"晒"時間, 因為 efficiency 會 degarde. 好似我講書咁, 頭一個鐘還可以, 第二個鐘有部分人就集中唔到精神, 去左釣魚. 不過到最後半個鐘, 佢地又返晒來, 但是係望著個鐘, 等我說: "That's all for today...". 佢地就雞飛狗走.... :lol:

你做書記咪好口羅, 有野做, 冇咁易瞓著.

beaniebean

Postby beaniebean » Sun Jun 10, 2007 4:45 pm

咁你就最好帶備啲著片, 著條, 蝦條, 蝦片, 朱古力, 香口膠, 糖, .... 等等一齊同你既學生係課堂上分享, 間唔中又爆啲笑死人既笑話。包保你啲學生既魂魄返哂嚟, 周公都要向你寫個"服"字。

佢哋有你咁週到同有料既老師, 一定會好喜歡上你既lecture, 人氣指數又再創新高....

potassium
Sergeant Major 士官長

Postby potassium » Mon Jul 23, 2007 10:06 pm

haha,原來你哋背住我講我!

beaniebean

Postby beaniebean » Mon Jul 23, 2007 10:40 pm

Pot妹, 我邊敢係你背後講你呀!!!

我最多係你背後讚你啫~~~~~ 又或者成日問其他網友你去咗邊?

不過, 宜家我唔駛再麻煩佢哋囉.

真高興Pot又返咗嚟.

唔知點解, 見到Pot妹既留言.... 感到好高興 :D

potassium

Postby potassium » Thu Aug 02, 2007 10:55 pm

hahah....但我太懶通常都一句起兩句止

beaniebean

Postby beaniebean » Wed Aug 08, 2007 1:54 am

一句起兩句止.... 係絶對無問題

正所謂"貴精不貴多"... 有啲人淨係講幾個字已笑死人, 就好似周星星個套<<西遊記>>中, 唐三藏(家英哥飾)係最尾段既超精簡說話 ... 好好笑.

我呢類人真係太多口水... "言多必失"

無計... 有待改善...