Wow ... 10週年... 有紀念品?

討論任何有關WeWeWeb Online Game之話題,歡迎訪客留言.
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

Re: Wow ... 10週年... 有紀念品?

Postby beaniebean » Thu Jan 01, 2009 2:35 am

Bobo係一個好學既小朋友, 事關佢對得唔到答案既問題會鍥而不捨去追尋答案... Good boy~~~

如果最高領導人真的送出嘉許狀給第4至20名的話... 我強列要求我嗰張要特別啲同要靚啲!!!!!

(最高領導人: 我是一個很公平的人, 對個個網友都好好, 只會一視同仁.)
(Bean: 咁可否對第4至20名的個別資深網友(如: Alex, Bobo, Dog, Wanghei等等)好一啲, 製作較靚既嘉許狀呢??? 尤其是我嗰張一定要特別啲同靚啲, 最好係unique的.)
(最高領導人: Bean, 你真係超級麻煩!!! Ummm, 我考慮一吓先. :? )

potassium
Sergeant Major 士官長

Postby potassium » Thu Jan 01, 2009 2:57 am

用嚟register potassium嘅email好似已經摺咗!willy你寄coupon前記得做資料更新!

willy
Knight-Captain 上尉騎士

Postby willy » Thu Jan 01, 2009 12:37 pm

Pot, 寄乜Coupon呀? 莫非你想要公司禮券? 頭三名一定有禮物 (唔係果d乜乜PDF嘉許狀). 不過一定唔會用禮券, 否則我寄張支票比你咪算囉. 不過我重諗更送乜禮物.

請不要學小朋友eddie咁催禮物, 因為咁令到網主好大壓力, 攪到連網主都唔敢上WeWeWeb, 怕咗比人追債.

beaniebean

Postby beaniebean » Sat Jan 03, 2009 11:54 am

喔噢, 原來網主俾人催到好大壓力 :( ... 咁小朋友Bobo你要乖乖唔好再追lu, 否則, 網主唔上weweweb, 那就大鑊喇!

willy

Postby willy » Tue Jan 06, 2009 12:23 pm

Pot Pot, 個update email program 寫完喇, 快d去update番你個email喇.

potassium

Postby potassium » Wed Jan 07, 2009 10:38 pm

好呀,唔該晒willy~~

wayway

Postby wayway » Fri Jan 23, 2009 9:57 pm

今天收到 weweweb 的紀念品, 可參考此網站的產品照 但找不到 A1742, 是Disney 系列的老虎, 之前我遊商務書店時已想買 史迪仔, 但無貨, 現在收到 Willy 的禮品, 多謝。

haha, it is Winnie the Pooh ~!!!

beaniebean

Postby beaniebean » Sat Jan 24, 2009 1:43 am

哈哈... 威威叻, 我估你收到的是頭3名的大獎, 並不是紀念品來...

呵呵... 但我有點不明, 威威叻究竟係收到Disney系列的老虎, 還是Winnie the Pooh的圓碌碌Puzzle呢?

不過有2點估不到:
1) Willy竟然買啲咁Kawaii既禮物送俾大奬得主... 不過諗諗吓, 佢份人咁Kawaii, 所以買啲Kawaii既禮物俾人係唔出奇既事...
2) 威威叻原來係史迪仔的fan屎... 哈哈, 我既十四歲表妹都好鐘意史迪仔... 老實說, 史力仔係Disney系列中最受妹妹仔歡迎既卡通人物, 所以佢啲產品最為搶手... 所以, 威威叻真係識貨...

Ummm.... 我諗各位得到大奬既網友收到Willy送出既Puzzle且又砌得靚靚既話, 感覺應是開心滿足~~~ Great Great 呀!!!
Last edited by beaniebean on Sun Jan 25, 2009 6:41 pm, edited 1 time in total.

wayway

Postby wayway » Sat Jan 24, 2009 10:35 am

beaniebean

Postby beaniebean » Sat Jan 24, 2009 12:33 pm

哦... 原來係咁...

哈哈, 咁都幾得意喎, 要砌好先知係乜嘢公仔既圖案... Willy真是用心良苦, 佢想收到禮物既人要落手落腳去玩, 然後搞掂咗就知係乜來, 咁先至有surprise ~~~

威威叻已好耐無quote啲詩出來... 難得今日post咗一句『春江水暖鴨先知』... 但我唔明佢話"等緊出詩用『春江水暖鴨先知』"係乜嘢意思??

由於我份人非常好學(= 八掛), 所以係網上搵吓資料, 先知道呢句出自蘇軾的詩《惠崇春江晚景》:
竹外桃花三兩枝, 春江水暖鴨先知。
蔞蒿滿地蘆芽短, 正是河豚欲上時。

係yahoo知識(: http://hk.knowledge.yahoo.com/question/ ... 7083006047), 還有以下資料:
春江鴨,便是出自「春江水暖鴨先知」. 這句說話的意思是春天的天氣回暖,表面上是看不見,但只有在江中的鴨可以接觸,比其他人先知道。所以春江鴨便代表在市場中,一些可以早觸先機,投資比人快一步,而可以獲得較大利潤的人。
Last edited by beaniebean on Sun Jan 25, 2009 6:47 pm, edited 2 times in total.

potassium

Postby potassium » Sun Jan 25, 2009 12:58 am

WILLY! 我都收倒喇!多謝晒呀!我冇諗過係puzzle!!! 好開心!事關本人係極鐘意砌puzzle,同埋我都有隻Hello Kitty嘅呢一款波形PUZZLE!! willy好犀利,果然係觀人於微!好細心嘅網主~~ 不枉我哋相識近十載~~~~~

btw, 我嗰隻係chip n dale~~~嘻嘻嘻嘻嘻

beaniebean

Postby beaniebean » Sun Jan 25, 2009 6:46 pm

哈哈... 我都收到了, 同Pot妹一樣係 Chip n Dale... :D

咁即係Puzzle係紀念品來, 而頭三名將會收到另外的大獎... 真的想知道是乜東東嚟 :roll:~

噢, 差啲唔記得講.... 多謝哂, 好好人的Willy!!! :mrgreen:

諗番轉頭, 總之當時努力啲, 可能搏哂老命去玩game會猛車邊得到第3名... 唉(長嘆嗰隻), 唯有等下一個十週年lu.