Wow ... 10週年... 有紀念品?

討論任何有關WeWeWeb Online Game之話題,歡迎訪客留言.
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

Wow ... 10週年... 有紀念品?

Postby beaniebean » Sun Aug 24, 2008 1:35 pm

今日係game page既公告, 見到呢句:
2008-8-23:不知不覺, 本網站己經十周年喇. 為左答謝各會員的支持, 我們會發送記念品予部份熱心會員, 詳情會稍後於網頊頁公報.

好呀, 有紀念品!!!!! :mrgreen:

請問 "熱心會員"既標準係點呢? :roll:

我有冇份? 以年資、online時間、玩game既得分計算, 我一定無份lu. :(

不過, 我係forum發表既文章都算no.1, 勉強來說都可算是"熱心會員"掛? :wink:

Anyway, 祝各位熱心會員繼續喜歡weweweb... 係下一個10年, 仲繼續可以見到大家. :D

噢. 到時我又老咗10年(xx歲 +10歲), 好嚇人. Oh, no!!!!!! :cry:

potassium
Sergeant Major 士官長

Re: Wow ... 10週年... 有紀念品?

Postby potassium » Thu Aug 28, 2008 2:37 am

唔好話「10年後」喇,淨係諗返原來差唔多「10年前」已join weweweb已經夠驚嚇

beaniebean

Postby beaniebean » Mon Sep 01, 2008 10:27 pm

今日是我加入Weweweb既forum兩週年了...

估不到咁快就兩年.... 快樂不知時日過.

近排我的頸長了很多, 事關等Willy出個通告等到頸都長.

今日通告終於發出咗, 但看後很失望, 事關要攞到紀念品既難度係極之高, 相信我都無本事會攞得到. :(

我諗Pot妹會係頭3位攞token最高既會員, 到時我再問吓佢收到啲乜東東紀念品.

不過, 我想問.... 只有在Hall of Fame的頭20位Online最長時間的會員才可看到token的數量, 咁其他會員點先睇到自己攞到幾多token呢?

總結: 係Willy先諗到啲咁鬼刃鑽既評分方法 :shock: , 我又再一次好佩服佢, 簡真係五體投地嗰隻.

真的好難.... 唉~~~~~~~~~~~ (無奈)

willy
Knight-Captain 上尉騎士

Postby willy » Wed Sep 03, 2008 11:41 am

simondog

Postby simondog » Wed Oct 08, 2008 12:48 pm

Hi Bean

I said I will give the souvenir to you but you not support me?

Yours Sincerely Dog
Lovely Dog

beaniebean

Postby beaniebean » Wed Oct 08, 2008 11:31 pm

Dog... 你個問題真係.... R哂頭... 好無厘頭又騎呢...

照我推測, 不知是否早前我post咗個msg支持Pot妹做no.1, 而引致Dog有咁既古怪諗法. Dog, 等我分析俾你知:

1) Pot妹玩game既技術真係超強. 就算Willy後來設定咗非常苛刻既計分制度, Pot仍可係短短一個晚上, 用咗幾粒鐘時間就攞到幾千分. 簡直係能人所不能. 我只是攞少少既一、二百分已令我頭昏腦脹.

2) Pot妹係我在網絡世界內認識既第一個網友, 當時只有佢會睬我. 雖然係初相識, 但佢就非常熱心教我Xword. 如果你係forum看過有關Xword既msg, 你就應該見到Pot用咗幾多心機及耐性教我呢.... 有幾篇msg都過千字架... 真係好感動. 所以, Pot妹係我心目中一個勁有份量既人.

3) Pot妹有極好既人緣, 係佢既介紹之下, 我先可以認識一眾網友. 有Pot妹出現, game room既氣氛就好好. 除咗最高領導層外, 相信Pot可說是Weweweb既一個超重要、舉足輕重既核心重要人物.

基於上述3點咁合理既原因, 所以我會繼續支持Pot妹成為no.1....Yeahhhhhh, 實至名歸!!!

Dog... 雖然我也好想攞到大獎, 但我份人好均真, 絶不好意思及埋沒良心去收取不勞而獲的好東西. 再加上最高領導層係極少會送出大獎(10年先有一次), 正所謂物以罕為貴... 如你最後得到大獎既話, 我就建議你好好包起佢、保護佢、珍藏佢, 放在大廳的櫃內, 用射燈照著呢份大奬... 得閒有朋友來就show off一吓. 我諗你都明白要靠自己的努力得來的成果先會開心.

Dog, 非常多謝你的好意. 你只要拍番張大獎既相俾我看看就得架喇. 看一看已好滿足~~~ (呢點已同你講咗, 但你仍失憶. 唉, 無氣~)

假若換轉是我得到大獎, 而你話好喜歡的話, 我一定不會轉送給你. 嘿嘿嘿... (Dog: Bean份人真係好衰!!! :evil: )

willy

Postby willy » Thu Oct 09, 2008 12:02 am

阿dog, 你唔好咁介意, 拿第一定第二喇, 基本上頭三名都有獎品. 最多可能只是第一果個份大小小. 因為我都冇去買.....

beaniebean

Postby beaniebean » Mon Oct 13, 2008 12:30 am

Dog, 我對你入三甲都好有信心喎. 正如Willy所講, 拿第一/二/三名都好好架喇, 無需咁介意名次.

雖然我面皮厚, 但都有自知之名... 明知技不如人, 所以我一早已放棄咗入三早, 只要不跌出20名內就得架喇. 玩game對我來說係件難事, 我還是做個輕輕鬆鬆既小小會員仔便算.

不過, 我認為呢個campaign最成功及最難可貴既地方... 就係把一些過往非常忠實既資深會員牽動返嚟Weweweb, 大家又可以經常聚首一堂, 回愎舊日熱鬧既情況, 你一句時我一句, 繼續hehehaha...

Yeah... Yeah... Yeah...

simondog

Postby simondog » Mon Oct 13, 2008 11:06 am

hehehaha ...

hehehaha ...

Wa ... Willy, Today I review your message that no. 1 gift is a larger than 2nd or 3rd ... after you posted this message ... Cindy become no. 1, what is the encouragement behind? or just want to make sure getting into first 3 position??? hahahaha

Hopefully, willy will offer 1 hand of HSBC to no.1 and 3/4 hand of HSBC to 2nd and 3rd
Cindy, Pot
Don't you agree???
Lovely Dog

willy

Postby willy » Tue Oct 14, 2008 11:39 am

阿dog, 你要看清楚別人用詞. 我用: "最多可能只是第一果個份大小小" 用太多uncertainty的辭藻, 言下之意是第一名不一定比第三名好. 不過禮物安排真是要看心情, 一時半刻我也答不到有什麼樣的禮物.

simondog

Postby simondog » Tue Oct 14, 2008 11:41 am

Willy

I got another lesson today. Thanks

Big or Small not equal to bad or good

I will keep in position 3 is fine ... Golden member ar .....................................................................................................................................................................................................................................................................
Lovely Dog

wayway

Postby wayway » Mon Dec 29, 2008 11:47 am

willy

Postby willy » Mon Dec 29, 2008 1:40 pm

係bor, 點解我諗唔到, 用printer印加嘉許狀咪的囉. 慳番個錢 (網主係草根階層, 有乜錢架). 不過我冇color printer wor, 不如環保一點, 寄PDF嘉許狀比大家, 好不好?

beaniebean

Postby beaniebean » Mon Dec 29, 2008 11:17 pm

威威叻, 我懷疑你... 不是住在港島某區, 其實你係住在Willy的肚內... 你可能是Willy肚內的一條蟲....

此話何解? 事關威威叻實在太太太太太太.... 太清楚Willy的喜好、思想及行為模式. 你這個提議, 我也覺得正正(可能有100%)啱哂Willy的心意.

話雖如此, 如頭三名的得奬者對此安排不滿, 我阿Bean絶對會支持你哋既聲討大行動, 更甚者會參加你哋所攪既遊行, 標題會是"Willy過於環保, 漠視得奬者感受"....

嘿嘿嘿, 我只是說笑而已. 據我所知, 將會成為頭三名的得獎者都是Willy的極好朋友, 其實Willy話送乜, 佢哋都無任歡迎. 而我身為Willy及weweweb的忠實粉絲, 當然絶不會搞對抗, 只會舉腳贊成.

另有一件事.... 我懷疑Willy同wayway可能係失散咗多年的孖生兄弟, 可能不是今生, 或是前世都未定.

事關佢哋實在太夾... 我己為呢對孖寶組合諗咗個新稱呼, 就係Wilway或wiwa ("we哇" --> 好似佢哋時時wewe哇哇既笑聲)...

大家有所不知, wayway的英文名包含了"wilway"的英文字母. 尤此可見, 整定佢哋既孖寶之情係"網"濃於水.

希望有一日, 失散咗咁耐既Willy同wayway可以重逢, 來一個深情擁抱... 希望到時不會有"相逢恨晚"或"夕陽無限好, 只是近黃昏"的感覺就好lu...

身為旁觀者的眾好網友(包括Bean在內), 看見呢個情景, 一定會感動到喊濕哂啲紙巾. 請於心, 阿Bean會帶備足夠既tempo給大家喊個痛快.... :cry: :cry: :cry:
Last edited by beaniebean on Sat Jan 03, 2009 11:49 am, edited 2 times in total.

Speed
Private 士兵

Postby Speed » Wed Dec 31, 2008 6:51 pm

幾時先有得送 :(

WILLY 第二十名... 又慳一份