查詢會員級別的評定準則

討論任何有關WeWeWeb Online Game之話題,歡迎訪客留言.
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

查詢會員級別的評定準則

Postby beaniebean » Wed Oct 21, 2009 1:50 pm

經過尋日係game room既討論後, 我想問吓:

1) weweweb會員級別的評定準則係點樣既呢?
2) 如在game room裡遊遊盪盪而唔玩game的話, 請問會否扣分? 如係既話, 咁我就少啲上嚟, 費事啲分數不斷負下去.

以我既推測, 我現時的級別只屬第4級. 如努力玩game的話, 估計10年後可升上第3級. 如當時未死得既話, 則要再繼續努力玩game多20年, 則可升上第2級.

至於第一級, 我估計係我有生之年, 兩腳一伸既時候, 應該升唔到....

一諗啲呢度, 感到很悲涼 :( ...又沮喪... :cry:

如果會員級別係無公平既評定準則.. 又或者根本某些級別係無可能(或極困難)去達到既話, 咁我唯有放棄...

做人要量力而為, 且要知其位, 一些自己無資格及無資質去爭取既嘢, 唔好再浪費精神及時間... 算了吧!

P.S. 呢個世界係沒有絶對公平, 所以, 我心裡也唔會期望有不偏不倚既答案.

willy
Knight-Captain 上尉騎士

Re: 查詢會員級別的評定準則

Postby willy » Thu Oct 22, 2009 2:24 pm

1) weweweb會員級別的評定係冇準則既. 有很多因素去決定會員級數, 例如年資, 活躍程度, 對weweweb既貢獻等. 網主會不定期檢討會員之級別. 基本上, 最高果級, 除咗自閉既willy外, 沒有人會有, 可以不理. 而有啲級別, 係唔會再給予 (你叫wayway login, 就知乜級別). 就我所知, 正常人升到Diamond, 已經係好高 (所以Pot以經係冇乜前景). 至於金幣(gold)係唔會影響會員級別, 其作用是鼓勵會員多參與遊戲. 現時只知金幣的唯一用途就係可以換廁紙.

2) 就金幣而言, 如果唔玩game係度遊魂 (網主遊魂咁耐好似係負12萬金, 冇得換廁紙tim), 係會扣既. 扣個rate我都唔知, 不過新version會改一個fix rate(約一個鐘12個金幣), 而玩遊戲派發既金幣數目亦會改善.

beaniebean

Postby beaniebean » Fri Oct 23, 2009 12:38 am

唔... 終於得個明白...

呢樹係最高領導人既地頭, 佢話乜, 當然就己是最終決定, 旁人不得"衣牙鬆剛".

嘩, "自閉的Willy"... 最初R哂頭... 一向健談既佢點會是自閉呢? 當我百思不得其解之際, 突然"叮"一聲明白咗, 那個自閉的Willy是佢其中分飾的一角, 默默寫程式時會專心一致、不發一言....

由於我份人多口, 可能經常"稱呼人少, 得罪人多"而自己唔知... 從最高領導人所講, 似乎會員級別可升可跌(好似股票咁), 睇嚟我會降級的可能性會高過升級. 噢...我要駛橫手先至得, 即係對最高領導人好啲, 要多啲讚佢好靚仔/好有型/好聰明/好有才華/好風趣幽默/好kawaii....等等先至得(咁阿謏奉承既? :shock: 哈哈, 無計!)... 咁樣可能會有皇恩浩蕩一刻的出現, 屆時我的級別會升番半級都未定.

唔.......... 上刀山、落油鍋、兩脇插刀、憑歌"無言感激"寄意、把摯愛的名字刻在心血上、送上獨一無二既diamond... "The One"呢個心意不言而喻了.... :oops: :oops: :oops:

willy

Postby willy » Fri Oct 23, 2009 1:22 am

Bean你個回文, 好似有啲弦外之音.

你用"The One"....係錯咗, 應該係 "The Two", 因為除咗Pot係Diamond之外, Cindy都係Diamond. 唔, 為何佢地兩個會係Diamond呢, 哈哈....聰明既你應該可以估到吧.

beaniebean

Postby beaniebean » Fri Oct 23, 2009 2:13 am

我只是學了某個網友, 喜歡講外星話而己.

唔... Pot及Cindy佢哋兩個既共通點係... 係weweweb既年資高, 玩game叻, 叻女之餘仲有一個重點... 就係靚女... :oops: :oops: :oops:

我估今舖應該全中吧!! :wink: