印度著鞋問題

"讀萬卷書, 不如行萬里路", 但如無$$$去旅行, 就只能調番轉嚟講"行萬里路, 不如讀萬卷書"
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

印度著鞋問題

Postby beaniebean » Wed Aug 11, 2010 12:13 am

請問在印度著涼鞋是否方便? 還是著波鞋是最好的? :roll:

呢個問題可能好騎呢, 但係有原因先會咁問的.

willy
Knight-Captain 上尉騎士
Knight-Captain 上尉騎士

Re: 印度著鞋問題

Postby willy » Wed Aug 11, 2010 1:17 am

乜鞋都得. 唔著也可以. 例如, 去勝利宮, 入去係唔可以著鞋.

講開勝利宮, 要小心一點. 佢既盡頭有一個回教知先墓室. 裡面冇乜看 (一分鐘以內走完), 如果唔想中招就唔好入去. 如果真入去, 一定要兩個以上既團友在一起. 裡面會有啲唔知冇人扮介紹, 你一定要唔好so佢, 否則會有痳煩.

我團的一個團友, 被他騙了相機要給錢. 另一個重慘, 單人給留著, 走不出來 (其他人都走了), 要給錢. 她給了十美元他們還說不夠, 好彩她只帶了十美元, 才放他走. 走出來後, 領隊叫人怏走. 被一幾個人圍著, 說他不應阻著佢地發達, 很敵意, 還說下次唔比佢來這裡.

勝利宮, 係賊"鬥", 沒旅遊局管理, 要小心. 除了那道大拱門可以一看, 宮內只看一圈就可以了.

beaniebean

Re: 印度著鞋問題

Postby beaniebean » Wed Aug 11, 2010 10:33 pm

唔... 估唔到有咁既情況... :shock:

真係一額汗... 好彩最高領導人講出嚟提醒大家... :)

突然間... 有啲擔心咁... 一個唔留神, 好易中招...

俾人留難, 嗰一刻有可能會唔識處理去甩身 :(