等咗好耐既"和風紙上燒"

分享飲食經驗, 烹飪技巧及食譜
Forum rules
留意: 為防止廣告, 食府不可用全名, 地址, 電話及網址
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

等咗好耐既"和風紙上燒"

Postby beaniebean » Sun Mar 06, 2011 12:41 am

近日, "大家happy"呢間快餐店推出了和風紙上燒. 今日試咗了. 總論, 有今次無下次.

另外, 我以後都怕咗嚟呢間分店, 因實在太多太多人. 今日食呢餐竟然用咗差不多2個鐘, 其實呢餐飯食一個小時已好夠.

1) 多人多到爆, 等咗好耐位 --> 約廿分鐘
2) 到有位時, 張枱好耐都無人執, 多次叫待應執枱係無人理 --> 半個小時
3) 到攞到食物埋位時, 跟住又要等個熱镬送來 --> 約廿分鐘
4) 係個镬上燒食物, 燒咗好耐先有得食 (食火煱快好多)

和風紙上燒的食物分量比火鍋少, 需時又耐. 食呢個餐, 最好是去啲少人既分店, 再加上好有閒情去食, 咁樣或許會OK啲.

willy
Knight-Captain 上尉騎士
Knight-Captain 上尉騎士

Re: 等咗好耐既"和風紙上燒"

Postby willy » Sun Mar 06, 2011 10:46 am

上次我去咗食佢個牛腩煲. 食之前滿有期望, 食完後絕對失望. 所以現在明白佢為何會成日轉款, 因為好多人都係食一次就冇下一次.

牛腩煲之問題:
1) 唔夠熱. 後來發覺佢原來冇比個爐我, 不過已經食完.
2) 唔夠味.
3) 冇乜口感.
4) 得幾件牛腩. 啲蘿蔔就大大件.

同灣仔果間x利清湯牛腩, 真係差好遠.

beaniebean

Re: 等咗好耐既"和風紙上燒"

Postby beaniebean » Sun Mar 06, 2011 10:59 am

唉, 佢無俾個爐給你, 咁你食嗰煲牛腩都應好唔熱. 唔熱既食物真係會大打折扣.

連呢個重點都可以漏給客人... 佢哋真係要檢討一吓.

係呀, 唔係間間做到好食既牛腩...