今日是個休閒的清明節...

無無聊, 吹下水先
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

今日是個休閒的清明節...

Postby beaniebean » Tue Apr 05, 2011 6:12 pm

清明時節雨紛紛,路上行人欲斷魂。借問酒家何處有,牧童遙指杏花村。

唔... 今日都算好天, 唔曬又無落雨.

今天是清明節... 對我來說, 最最最開心的事就是有假放, 可以瞓到黃朝八晏. 今日係清明節正日, 拜山既人超多... 所以, 屋企人一向都係清明節過後的兩星期左右才去拜山, 咁就可以搭的士上山, 慳番好多腳骨力, 對老人家(包括我自己)都係一件好事嚟.

一陣就出去食餐好味的日本菜. 這家食店一向都幾貴, 我係唔會去幫襯的. 但近排佢提供了一些優惠給個別公司, 而家裡有個屋企人可以享用呢個優惠, 於是我們就去試吓囉.

希望今晚可以吃一頓回味及滿足的晚餐. 開心~ :mrgreen:

willy
Knight-Captain 上尉騎士
Knight-Captain 上尉騎士

Re: 今日是個休閒的清明節...

Postby willy » Wed Apr 06, 2011 4:00 pm

偷得浮生半日閒係賞心樂事一椿.

beaniebean

Re: 今日是個休閒的清明節...

Postby beaniebean » Wed Apr 06, 2011 11:33 pm

嘿嘿... 係呀...

最高領導人一早已明白呢個道理, 並且實踐起來, 實在令人羨慕不已.

唔... 我都要好似最高領導人咁, 發掘一樣自己好鐘意做既事, 可以時時都去做, 在當中找到開心及滿足感.