7月1日有什麼搞作?

無無聊, 吹下水先
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

7月1日有什麼搞作?

Postby beaniebean » Fri Jul 01, 2011 11:26 pm

唔知大家係今日有乜搞作呢? 最高領導人一向好多意見, 唔知有無去到遊行呢? :roll: :roll: :roll:

我本來大把東西等住我去做的. 結果, 我又hea 咗一日...

下午在區內食咗tea, 無喇喇又食埋個dinner. 仲剪咗個短髮添, 諗住清爽啲及整齊一點.

但重點既係... 我今日見到一個人, 佢曾經係一個明星嚟. 以前佢有個好有份量既綽號, 呢個綽號絶對反映佢係一個好靚既人嚟.

我細個時都幾鐘意佢, 因為佢實在係好靚女, 仲係好有氣質嗰隻...

但時而世易, 今日既佢..., 比佢現時年齡老咗好多, 不修邊幅 (可能因佢既遭遇而致)

與同期出道的女星, 佢既際遇真是差好遠. 以佢既姿色, 際遇絶對可以好好, 但無奈...

不過, 從今日見到既佢, 我可以想像到佢曾經是一個輪廓很標緻的女子嚟...

或許, 一刹那的光輝仍是永恆的.

willy
Knight-Captain 上尉騎士
Knight-Captain 上尉騎士

Re: 7月1日有什麼搞作?

Postby willy » Sat Jul 02, 2011 11:13 am

7.1 去咗遊街.

人最重要係有內涵. 有個靚既外表, 只不過係錦上添花而已. 試想一下云云眾多歷史人物中, 除咗中國果四大美人之外, 有誰會看重他們的樣貌嗎?

所謂紅顏易老, 幾靚既人都敵不過歲月流逝. 他朝香消玉殞, 留下的也只不過是一堆白骨....

beaniebean

Re: 7月1日有什麼搞作?

Postby beaniebean » Sun Jul 03, 2011 2:32 pm

唔唔... 隨著我認識最高領導人越耐, 我就覺得佢越有內涵. 佢份人好有原則, 對好多方面既範疇都好有認識, 人又充滿智慧. 所以, 最高領導人係一個成功人仕嚟, 能咁年輕就咁有內涵, 真令人羨慕. :oops: :oops: :oops:

係現今呢個著重外表打扮要靚、身外物要貴既年代(我個人認為呢個社會風氣係呢幾年越來越嚴重), 最高領導人能有咁高層次既見解, 就知佢份人好有深度. 8) 8) 8)

好有型~ 嘿嘿嘿嘿~ :mrgreen: