擔心的一跑 (2012年)

無無聊, 吹下水先
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

擔心的一跑 (2012年)

Postby beaniebean » Sat Feb 04, 2012 11:51 pm

過多5個小時左右, 係6點就要出發, 預計7點要到維園.

今次是我第3年參加馬拉松.

每年年尾總是又擔心又要報名. 其實係自討苦吃, 事關我內心係成日都好擔心跑唔郁, 加埋驚有什麼特發事會發生.

一來無練跑, 二來體重一年比一年增加, 三來年紀一年比一年大...

呢三個原因令我一年比一年擔心.

希望明日無事又可回來weweweb講嘢啦. 嘿嘿!!

willy
Knight-Captain 上尉騎士
Knight-Captain 上尉騎士

Re: 擔心的一跑 (2012年)

Postby willy » Sun Feb 05, 2012 1:21 pm

人生最難得既, 就係找到一啲有意義目標來讓自己奮鬥.

請加油.

beaniebean

Re: 擔心的一跑 (2012年)

Postby beaniebean » Fri Feb 10, 2012 12:05 am

雖然跑完馬拉松後才收到最高領導人既鼓勵說話, 但都非常開心. 事關最高領導人係好少鼓勵我的, 所以我會倍覺高興. 正所謂物以罕為貴嘛~ 嘿嘿嘿嘿~ :lol:

我原本覺得自己的擔心可能是多餘的, 但看到當日的新聞, 就發覺自己並不是過份憂慮.

如無意外, 下年我仍會繼續參加. 但可能會揀選更早既時段去參加. 事關係天仍是勁黑之際, 在公路上跑步是很有feel 的, 有種披星戴月之感... 正呀~

今年馬拉松, 我應是行路多過跑步. 幸好有一位屋企人同我一齊跑, 事關佢又唔係太跑得郁. 於是有伴吹吓水, 咁就完成咗10公里的路程. 感覺較上兩年輕鬆呢...

最後, 最高領導人講既說話很有意思呢~ 大家一起加油呢~ :mrgreen: