海洋公園 - 7折優惠 (即日起至12/12/08)

"讀萬卷書, 不如行萬里路", 但如無$$$去旅行, 就只能調番轉嚟講"行萬里路, 不如讀萬卷書"
beaniebean
Knight-Champion 一等騎士

海洋公園 - 7折優惠 (即日起至12/12/08)

Postby beaniebean » Tue Nov 04, 2008 12:03 am

今日買了新一期的旅遊雜誌, 發現咗海洋公園最近推出門票7折優惠. 由即日起至12/12/08, 凡帶同身份証或出生証明書, 在正門或大樹灣入口購票, 則可享有呢個優惠, 且園內的食嘢及紀念品也有8折起優惠.

Dog, 你成日都話同你個心肝寶貝去玩. 如果你想慳少少的話, 則可考慮係12/12前去呀. 仲有你個非常fd既網友都好鐘意去海洋公園. 你可以試吓誠邀佢去.

至於我... 由於屋企都算同海洋公園有少少近, 所以正考慮會否買全年通行証. 哈哈, 咁我就可以隨時隨地去玩過山車同跳樓機, 再由山腳行到山頭再落番山腳, 當行山做運動去減肥.

不過, 我份人有時....會有頭無尾, 即係最初興致勃勃, 但最後成條死蛇, 懶洋洋唔想郁... 所以, 全年通行証仍在考慮中.

wayway
Sergeant Major 士官長

Re: 海洋公園 - 7折優惠 (即日起至12/12/08)

Postby wayway » Tue Nov 04, 2008 4:03 pm

simondog

Re: 海洋公園 - 7折優惠 (即日起至12/12/08)

Postby simondog » Tue Nov 04, 2008 10:57 pm

Good Idea
I will sure invite my best net friend to join before Dec 12

70% ... HOHOHOHO

Keep fit ... ho ho ...

I think you say me 有頭無尾, 即係最初興致勃勃, 但最後成條死蛇, 懶洋洋唔想郁 ... hahaha
Lovely Dog

beaniebean

Postby beaniebean » Tue Nov 04, 2008 11:51 pm

噢, 我唔記得咗報告門票既折實價: 成人($145.6), 小童($72.1).

嘿嘿嘿!!!!! 威威叻, 我懷疑你不是老外, 而係一位中西混血兒. 事關你係英文方面既詣藝已出神入化, 但同時你既中文水準及文化又如此之高, 在下實在深感佩服. 各位網友可以在網絡世界裡認識到高人或大師, 實在很有福氣. 所以話weweweb係卧虎藏龍之地, 一啲都無講錯.

威威叻通常係文章最後post句詩出來分享. 今次既"紅桃綠柳春花開"好有春天feel. 請問出自哪位詩人既出品? 首詩叫咩名呢?

哈~~~ 我上咗山一定可以落番嚟, 事關我有名叫做肥Bean, 由山頭碌落山腳都唔駛一分鐘.

Dog, 我邊敢話你"有頭無尾"...見你咁落力搞個空前成功既BBQ, 就可以証明你絶對不是有頭無尾的人.

simondog

Postby simondog » Wed Nov 05, 2008 9:52 am

POT, any interesting to go Ocean Park?
I think my best net friend is you...hehehehehehehe

I believe the weather is very nice
Lovely Dog

beaniebean

Postby beaniebean » Thu Nov 06, 2008 12:09 am

終於搵到"紅桃綠柳春花開"既出處... 原來係來自許冠傑既<<應該要自愛>>... 我真係笨, 咁都唔知, 實在老土.

至於威威叻點解用呢句作為msg最後的一句, 咁我就唔太明, 事關大師既思維不是平凡人能夠容易參透既.

應該要自愛
曲:許冠傑 詞:許冠傑/黎彼得

人埋沒了天才,生趣問何在?萬勿再等待,年齡難復再,
唔係到將來空添憤慨,須緊記,呢句話,應該要自愛。
無謂再痴呆,祗顧現在,實在心痛,才華無限載,
誰願意將來,餐餐喫白菜,不長進,空悔恨,應該要自愛。

佢有天才,佢有天才,應該要自愛,人人立志休悲哀,怨恨拋腦外,
各有天才,趁有天才,必須要自愛,紅桃綠柳春花開,皆因灌溉。

人人了棺材,福蔭尚存在,受惠一代,才明瞭大慨,
傳落去將來,好比接力賽,講真吓,呢句話,應該要自愛。

potassium

Postby potassium » Sat Nov 08, 2008 10:25 am

haha!! 唔知係咪年紀開始大關係,呢兩年嗰個酷愛翱遊海洋公園嘅weweweb fan已經少咗去!

不如搞個weweweb海洋公園一日(或半日)遊吖!bean,你住得咁近,又適逢考完試,一齊去啦!

不過weekend有冇呢個優惠?

beaniebean

Postby beaniebean » Sun Nov 09, 2008 12:21 am

親愛的Pot妹... 你既建議真係"蘇good"!!!

嗰個酷愛翱遊海洋公園嘅weweweb fan... 梗係唔係因年紀大咗而少去海洋公園, 事關佢仍青春可愛, 人見人愛, 車見車載, 連weweweb最cool既高層都想hug hug佢呀... 尤此可見, 佢係幾咁受歡迎. 我驚我見到佢時都忍唔住hug hug佢, 搞到嚇親佢就過意唔去囉. :oops:

如果呢個活動有佢既參與, 實在太好了. :)

我看過以下網頁(), weekend應該都有呢個優惠呀.

potassium

Postby potassium » Sun Nov 09, 2008 3:36 am

bean,你唔好迴避喎,你去定唔去?!(haha~~~~)

beaniebean

Postby beaniebean » Sun Nov 09, 2008 9:35 pm

親愛的Pot妹妹, 我點敢迴避你既問題呢?

我既答案係....... (遲啲靜雞雞話你知 :wink: )

總結, 能夠同Pot妹妹一齊去海洋公園, 一定是件好開心同好好玩既事... YEAH!!!!! :D :D :D